Dengar sni!!

Pages

*Kawan-kawan saya*

Friday, February 8, 2013

Beach Clean up~~

 Salam..hai semua!! tengah buat apa tu? best tak duk umah membesarkan badan je? haha..*jokes
seriously aku bukannya rajin sangat nak update blog ni..tapi semangat Gemmies tu ada lagi so aku nak update pasal aktiviti kitorang..boleh takkk?? heh he

hari ni aku nak cerita salah satu aktiviti para Topazian buat yang termasuk dalam Community Service Responsibility iaitu BEACH CLEAN UP..terbaik takk?? haha
seawal 8.30pagi kitorang da berkumpul kat office and dalam 8.45pagi, kami gerak ke pantai untuk membersihkan pantai..
ni lah pantainyee...cantik tak? kuasa Tuhan kan.. 


 aku ni nak cakap lebih-lebih memang tak reti..nanti merepek je keje nye..hahah..so let the picture tell everything yah!! 
ini kami semasa menunggu kedatangan member lain and siap-siapkan barang-barang untuk dibawa ke lokasi

dalam perjalanan ke pantai..mana aku? nampak tangan pon jadilah..haha

ketika briefing oleh en.shukri si manager CSR..and the location for the beach clean up was spotted.
kerja-kerja pembersihan pantai dimulakan

bekerja keras sungguh kawan-kawan aku..keep it up!

we must take care of our beach okay?!

aip..ade orang buat lawak ke??
ok fine..mungkin aras tengok moza kot..sebab tu tergelak..weeee
ini lah rupa pantai yang telah dibersihkan..kami tak tipu tau..ini betul-betul punya gambar..=))
dah siap kerja, ape lagi...hip hip horrayyy!!!
main bowling sat naa..huhu
and bergambar...
ok jap..kami terjumpa makhluk tuhan ni masa beach clean up..so sweet...^^ ntah ape yang sweet ntah
lastly, angkut sampah..berat ok..muka je senyum, padahal tengah cakap, 'ya Allah beratnyeeeee'..haha

harta-harta pantai yang berjaya dikumpul...pasni awak-awak semua jangan buang sampah kat pantai ye..=)
kepuasan terserlah bila aktiviti selesai! jyeahhh

miss this moment..kenangan bersama :*)

and our ceo said: da habis dahhhh...
 eh eh...jangan sangka da habis...ade lagi beb..kami kan tak reti penat...lagipun hari masih awal lagi..after beach clean up, kami pergi menyusuri pantai and terjumpa satu tempat yang sangat sesuai untuk berpicnic..hehe..then we drop by and take some pictures there..and makan-makan disitu.. =)
jom!! mari bergerak mencari tempat berkelah..
KT and Q, sang puteri bermain buaian
aras, kak sha, muiz n faiz..rehat-rehat sambil main buaian..alololo
si faiz with tagline 'nice pic' la ni...

aras yang cool je kalau kitorang cakap, 'aras mane? aras 1 ke aras 2?'

steady boh..with two angel
mari bergambar sebelum makan..=D
bergambar lagi..

lagi..

dan lagi...
habis bergambar, baru la kami makan mengisi perut yang dah lama berkeroncong~

jemput makan! rindu nak makan ngan korang
selesai semua aktiviti, kami bergerak bersama-sama menuju hotel seri malaysia mersing. sambung tido yuk!
Pantai Mersing, kami akan merinduimu..cewahhh ayatttt
Segala venue yang menjadi tempat permainan/lepak/hang out kami, kami akan rindu setiap memori yang tercipta setiap detik/ketika/masa bersama Topazian..

because it is our PRICELESS MEMORIES in GEMS SMM07C..

Sweat of hardship, such a lot to remind~~
the nation needs us, lalalala~~

~stay cool n stay cute~

5 comments:

perindu_خلافة said...

wooott.. wooott..
ni community service inisiatif sndr kn, bagus la topaz ^_^

kalau ada peluang lagi; lepas ni boleh buat campaign 'sayangi pantai kita' pulak, organize by Topaz Ace Corporations, hehe

Ika Nuratikah said...
This comment has been removed by the author.
Ika Nuratikah said...

rizQzaini:: hahah..pon boleyhh...insyaallah kalau pnjg umur kami berjumpa lagi..mesti jalan punye lahh

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Saya rindukan sume warga Topaz.. Semakin hari semakin rindu ^_^

Ika Nuratikah said...

nissa::huhu..tiap hari sayyanngggg~~